BronSnijder nieuwe hoofdsponsor triatlon Stiens

“Het is belangrijk dat er in Stiens dit soort activiteiten worden georganiseerd”. Martinus Bron van BronSnijder Woninginrichting Aanhuis hoeft niet lang na te denken als hem wordt gevraagd waarom zijn bedrijf dit jaar hoofdsponsor is van de jaarlijkse triatlon in Stiens. “Als Stienser bedrijf willen wij dat graag ondersteunen”.

BronSnijder verbindt dit jaar zijn naam aan de 13de editie van de Triatlon Friesland die op zaterdag 29 juni aanstaande in Stiens wordt gehouden. De avond daarvoor is er weer de triatlon voor de jeugd. Afgelopen jaar was BronSnijder nog sponsor van deze jeugdtriatlon maar toen het bestuur van de Triatlon Friesland bij hen aanklopte met de vraag of ze dit jaar geen hoofdsponsor wilden worden, hoefden ze niet lang na te denken.

Want naast het belang van dit evenement voor Stiens ziet Martinus Bron ook veel raakvlakken tussen de triatlonsport en zijn bedrijf. “Om een triatlon te volbrengen heb je doorzettingsvermogen nodig. En je moet verschillende disciplines beheersen. Daar herkennen wij ons helemaal in.”

BronSnijder is 10 jaar geleden ontstaan uit het samengaan van zijn bedrijf met het bedrijf van zijn mede-directeur Meile Snijder. Juist in die tijd brak de economische crisis uit. “Dat vergde die eerste jaren veel doorzettingsvermogen maar hoewel wij beide heel verschillend zijn hebben we elkaar altijd heel goed aangevoeld en versterken we elkaar”.

Nu bestaat BronSnijder uit een team van 13 mensen die hun klanten een “thuisgevoel” willen geven. “Of je nu een oud of een nieuw huis hebt, groot of klein, we kunnen alles voor de inrichting leveren.” Naast het leveren aan particulieren is BronSnijder ook actief in projectinrichting. Bron: “Dat is een hele andere markt omdat er meer eisen worden gesteld op bijvoorbeeld het gebied van brandveiligheid.”

BronSnijder is vooral actief in Noordwest-Friesland. “Een hele fijne regio, we wonen er zelf”, vertelt Martinus Bron, ”maar we zijn ook in de rest van de provincie actief. Vanuit Stiens is alles heel goed bereikbaar geworden door de nieuwe wegen. We merken dat klanten daardoor ook makkelijker naar ons toe komen.”

Door de sponsoring van de triatlon hoopt BronSnijder nog zichtbaarder te worden. Gaan ze zelf ook meedoen? “Ik fiets wel maar zeker hardlopen lijkt me wel een dingetje. Maar het lijkt me wel mooi om mee te doen”, besluit Bron.